Blogger of wordpress en dat soort

Ik heb al een aantal verschillende blogs gehad, en dus verschillende dingen geprobeerd. Zo ben ik ooit begonnen bij web streepje log. Eerlijk gezegd vond ik het niet zo prettig werken; er ging meer tijd zitten in het vormgeven dan in het schrijven, en dan nog zag het er standaard cheap-ass uit. Vervolgens had er zoveel tijd in het vormgeven gezeten dat mijn hoofd niet meer naar bloggen stond.

Na een blogpauze kwam ik bij blogger uit. Dat was ineens een stuk fijner; ik kon kiezen uit templates die er allemaal beter uit zagen dan waar ik bij web streepje log zo hard aan gewerkt had. Mijn energie kon naar het schrijven in plaats van het toch maar weer proberen te veranderen om het er toch nog wat beter uit te laten zien, en ik kwam erachter: als ik schrijf en regelmatig schrijf gaat het vanzelf een stuk beter. Iets waar ik met deze blog weer aan moet werken trouwens.

Fast forward, een paar jaar later las ik ergens dat je beter bij wordpress kon bloggen als je er meer mee wilde doen. Dat die persoon wordpress.org bedoelde in plaats van wordpress.com, dat had ik niet door, dus ik maakte hier een account aan en ik ging verder waar ik gebleven was: bij het bloggen.

Als ik heel eerlijk ben, vind ik voor een gratis blog blogger fijner. Ik weet dat het een soort vloeken in de kerk is; iedereen die ik erover hoor heeft het erover dat ze hier zo veel meer mogelijkheden hebben. Op zich hebben ze gelijk, en heeft wordpress.com zo z’n pluspunten. Het standaard een blog kunnen volgen in de reader, in plaats van maar af te moeten wachten of diegene de widget geplaatst heeft, bijvoorbeeld. En door freshly pressed nieuwe blogs kunnen ontdekken vind ik ook fijn. Aan de andere kant voelt het qua overzichtelijkheid weer wat meer basic onoverzichtelijk, zoals bij mijn eerste blogs, en ik merk dat ik daardoor minder makkelijk blog. Ik bedoel maar: het schijnt hier te draaien om het gebruiken van tags en categorieën, maar die kan ik alleen toevoegen als ik via een omweggetje naar de blog-writer ga. Als ik die op de startpagina pak, krijg ik alleen een tekstvlak waarin ik kan schrijven, en moet ik eventuele tags aanpassen als de post al gepubliceerd is. Niet echt handig dus.

Wat ik nu nog wil gaan proberen is wordpress.org. Ik weet, dat is nog meer puzzelen om de boel goed op orde te krijgen, maar dat puzzelen vind ik tegenwoordig ook wel weer leuk. En ik kan dan wel helemaal mijn eigen site maken, in plaats van vast te zitten aan de standaard themes. Moet ik wel eerst mijn man zover krijgen dat hij de server die we hier thuis hebben omzet naar eentje met php en mysql, anders kom ik met alleen een domeinnaam niet zo ver.

Wat vind jij het prettigst bloggen, en waarom?

10 thoughts on “Blogger of wordpress en dat soort

  1. ik zit bij blogspot.nl Mijn eerste blog nog nooit veranderd. Ik kan er goed mee werken. Er zitten wel wat ‘knulligheden’ in. Heb je een excel bestand of je hebt een krantenartikel en je zet dit zondermeer op je blog dan gaat alles een beetje schuiven maar ook daar redt ik me ondertussen aardig mee. Ik probeer ook niet wat anders uit. Ik kan m’n ei kwijt ofwel leuke items plaatsen. Prima zo.

  2. Ik zit bij wordpress.com, heb eigenlijk nooit problemen ook niet met tags of andere dingen toevoegen kan gewoon standaard in je bericht net zoals foto’s. Ook makkelijk om bij andere bloggers te lezen en te reageren.

    • Dat ligt er bij mij net aan hoe ik naar het berichten-schrijf-stukje ga dus ;-) op de ene manier is het inderdaad heel makkelijk, maar als ik te snel wil kom ik bij een soort versimpelde format uit waar je dat soort dingen niet mee kan doen ;-)

    • Ja, en ik had je beter moeten lezen toen ooit =P want inderdaad, als het toch gratis moet is blogger veel fijner. Al is het maar omdat ik met javascript daar leuke achtergronden kan gebruiken …
      Maar goed, straks eerst over naar wordpress.org en dan kijk ik verder wat ik doe

  3. Ik heb ook jaren geblogd bij web-log.nl, dat bestaat overigens niet meer. Daar ben ik begonnen toen er nog niet zoveel keus was om te bloggen. Verschillende systemen meegemaakt daar, de een fijner dan de ander. Typepad herinner ik me het best. Ongeveer 2 jaar geleden heb ik alles overgeheveld naar wordpress. Voor deze heb ik nog een andere blog gehad, ik denk dat ik ongeveer van 2005-1012 bij web-log heb gezeten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s